Kinder Bueno
Kinder Bueno
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • tej - 0.5 liter
    • tojássárgája - 6 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • vaníliás puding - 1 csomag
    • liszt - 3 dekagramm
    • olvasztott csoki - 10 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm

    A többi réteghez

    • háztartási keksz - 10 dekagramm
    • tej - 1 kevés
    • mogyorókrém - 20 dekagramm
    • habtejszín - 2 dl

    A tésztához (6 főre)

    • tojásfehérje - 6 darab
    • cukor - 7 dekagramm
    • olaj - 1 evőkanál
    • liszt - 2 dekagramm
    • zsemlemorzsa - 1 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • vágott dió - 11 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.
    2. Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
    3. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
    4. Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgájákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből). A maradék tejet a cukorral felforraljuk. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
    5. A krémet elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit. A vajas ízt simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a másikat a sárgához.
    6. A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel.
    7. A háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt. Erre kerül a csokis krém.
    8. A 2 dl tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.