Kinder paradiso
Kinder paradiso
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • étcsokoládé - 1 tábla
    • Rama margarin - 5 dekagramm
    • étolaj - 0.5 dl

    A tésztához

    • tojás - 4 darab
    • liszt - 10 dekagramm
    • étkezési keményítő - 10 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • citrom leve és reszelt héja - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • Rama margarin - 10 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • tej - 2.5 dl
    • finomliszt - 1 púpos evőkanál
    • tejszín - 2 dl
    • mascarpone - 0.5 doboz
    • cukor - 3 evőkanál
    • zselatin - 2 lap
    • citrom leve - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a cukorral, a citrommal és a puha margarinnal -keverőgép segítségével - habosa keverem. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verem. A sárga masszához hozzáadom a lisztes sütőport és a keményítőt, végül a tojások felvert habját. A masszát egy 24x22-es sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 170 fokon, kb. 35-40 percig sütöm. A kihűlt tésztát kettévágom.
    2. A krémhez a 2 dl tejet a cukorral felforralom. A maradék tejjel a lisztet simára keverem, és a forró tejhez adom. Besürítem, majd kihűtöm. A lapzselatint hideg vízben áztatom kb. 5 percig, és még melegen a tejes krémhez keverem, majd a krémet kihűtöm. A tejszínt 2-3 dkg porcukorral habbá verem. A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverem, a citrom levét hozzáadom, és végül a tejszínt is belekeverem. A egyik lapot megtöltöm, majd a másik lappal befedem.
    3. A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztom, majd ezzel az olvasztott csokival bevonom a tetejét.