Kinder Pingui torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
csokoládé | 1 darab | |
Ráma | 1 púpos evőkanál | |
méz | 1 darab |
A teszínes krémhez
tejszín | 4 dl | |
---|---|---|
méz | 1 darab |
A csokoládé réteghez
csokoládé | 1 darab | |
---|---|---|
tejszín | 1 darab |
Desszertek: Kinder Pingui torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A csokit felolvasztjuk a Ramával és a mézzel.
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájával összekeverünk 2 kanál cukrot, a fehérjét felverjük. Ha kezd habosodni, akkor adjuk hozzá a másik 2 kanál cukrot.
Ha kihűlt a csokis krém, akkor hozzákeverjük a tojássárgájához, majd hozzáadjuk apránként a lisztet. Szép lassú mozdulatokkal összekeverjük a fehérjével. Tortaformába öntjük és megsütjük.
Felverjük a tejszínt a mézzel. Közben felolvasztjuk a csokit, a tejszínnel.
Ha kihűlt, akkor kettévágjuk a tortát. Első rétegként rákenjük a mézes tejszín felét, arra öntünk egy réteg csokit, de nem az összeset, mert a tetejét is be kell vonni vele. Erre jön a maradék tejszín, végül a tészta. Az egészet bevonjuk csokoládémázzal.