Kinder Pingui torta
Kinder Pingui torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • csokoládé - 1 darab
    • Ráma - 1 púpos evőkanál
    • méz - 1 darab

    A teszínes krémhez

    • tejszín - 4 dl
    • méz - 1 darab

    A csokoládé réteghez

    • csokoládé - 1 darab
    • tejszín - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A csokit felolvasztjuk a Ramával és a mézzel.
    2. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájával összekeverünk 2 kanál cukrot, a fehérjét felverjük. Ha kezd habosodni, akkor adjuk hozzá a másik 2 kanál cukrot.
    3. Ha kihűlt a csokis krém, akkor hozzákeverjük a tojássárgájához, majd hozzáadjuk apránként a lisztet. Szép lassú mozdulatokkal összekeverjük a fehérjével. Tortaformába öntjük és megsütjük.
    4. Felverjük a tejszínt a mézzel. Közben felolvasztjuk a csokit, a tejszínnel.
    5. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk a tortát. Első rétegként rákenjük a mézes tejszín felét, arra öntünk egy réteg csokit, de nem az összeset, mert a tetejét is be kell vonni vele. Erre jön a maradék tejszín, végül a tészta. Az egészet bevonjuk csokoládémázzal.