Kivi szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 3 darab |
---|---|
cukor | 1 darab |
liszt | 1 darab |
víz | 3 evőkanál |
sütőpor | 0.75 csomag |
mandulakivonat | 1 darab |
mák | 1 darab |
krem
Ráma | 1 púpos evőkanál |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
tej | 3 dl |
Tetejére
tortadara | 1 darab |
---|
Desszertek: Kivi szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból egy szokásos 3 tojásos piskótát sütünk. A mandulakivonatot hozzáadva zöld színű tésztát kapunk. Egy kevés mákot is szórhatunk bele, ez lesz a "kivi" magja. Ajánlatos sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütni.
2
Amíg a tészta hűl, addig elkészíthetjük a krémet: a Ramát és a porcukrot habosra keverjük, a pudingot megfőzzük és miután kihűlt, a Ramás krémhez keverjük.
3
Ezután összeállítjuk a süteményt: a tésztára kenjük az összes krémet és a tetejére tortadarát szórunk.