Kivikrém vanília mártással
Desszertek: Kivikrém vanília mártással a sok Krém recept közül.
Elkészítés
1
A kiviket meghámozzuk és feldaraboljuk. A kivi felét összeturmixoljuk, a másik felét megszórjuk 1 ek. kristálycukorral és 10 percig állni hagyjuk.
2
Az almalevet a citromlével és a vaníliás cukorral felfőzzük. A keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverjük és óvatosan a forró léhez öntjük. Hozzáadjuk a darabolt és a pürés kivit, majd desszertes poharakba töltjük és hűtőbe tesszük.
3
A pudingot kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük és a maradék tejet a 2 ek cukorral felforraljuk, majd megfőzzük a pudingot és lehűtjük.
4
A mártást tehetjük a krém tetejére, vagy mellé is tálalhatjuk.