Kivis, citromkrémes kocka
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
sima kakaópor | 4 evőkanál | |
cukor | 10 csapott evőkanál |
A krémhez
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 6 dl | |
cukor | 5 evőkanál | |
Ráma | 15 dekagramm | |
citrom aroma (én a 38 ml-es felét használtam) | 0.5 üvegcse | |
kemény habbá vert tejszín 1/3 része | 4 dl |
Díszítéshez, ízesítéshez
kivi (kb) | 7 darab |
---|
Desszertek: Kivis, citromkrémes kocka a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Beleöntjük a tojássárgákat és a 2 ek vizet, majd habosra keverjük.
A liszthez adjuk az átszitált kakaót és a sütőport. A tojásos masszába lazán beleforgatjuk.
Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk.
A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot. Néha kevergetve - hogy ne bőrösödjön meg -, kihűtjük.
Ha már majdnem kihűlt, belekeverjük a Ramát és a citrom aromát.
A keményre vert tejszín 1/3 -át lazán beleforgatjuk.
A már kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Elsimítjuk rajta a krém felét.
Vékonyra szeletelt kivi szeletekkel kirakjuk. A krém másik felét a kiviréteg tetejére kenjük, majd ráborítjuk a másik piskótalapot.