Kivis, citromkrémes kocka
Kivis, citromkrémes kocka
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 8 darab
    • víz - 2 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • sima kakaópor - 4 evőkanál
    • cukor - 10 csapott evőkanál

    A krémhez

    • tejszín ízű pudingpor - 2 csomag
    • tej - 6 dl
    • cukor - 5 evőkanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • citrom aroma (én a 38 ml-es felét használtam) - 0.5 üvegcse
    • kemény habbá vert tejszín 1/3 része - 4 dl

    Díszítéshez, ízesítéshez

    • kivi (kb) - 7 darab

    Elkészítés:

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Beleöntjük a tojássárgákat és a 2 ek vizet, majd habosra keverjük.
    2. A liszthez adjuk az átszitált kakaót és a sütőport. A tojásos masszába lazán beleforgatjuk.
    3. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk.
    4. A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot. Néha kevergetve - hogy ne bőrösödjön meg -, kihűtjük.
    5. Ha már majdnem kihűlt, belekeverjük a Ramát és a citrom aromát.
    6. A keményre vert tejszín 1/3 -át lazán beleforgatjuk.
    7. A már kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Elsimítjuk rajta a krém felét.
    8. Vékonyra szeletelt kivi szeletekkel kirakjuk. A krém másik felét a kiviréteg tetejére kenjük, majd ráborítjuk a másik piskótalapot.