Kivis, krémes süti
Kivis, krémes süti
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • korong alakú babapiskóta - 1.5 csomag
  • tejföl - 1 kis
  • tejszín ízű habpor - 1 csomag
  • tej - 1.5 dl
  • porcukor - 10 dekagramm
  • zselatin - 1 csomag
  • baracklekvár - 1 darab
  • kivi - 5 darab

Elkészítés:

  1. Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a korongokat. Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával. A kiviket hámozzuk meg és fél cm vastagra karikázzuk. Rakjuk ki vele a tál alját. A habport felverjük a tejjel. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémmel és a korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen. Én tettem bele még gyümölcsdarabokat is. Ez Lehet kivi, narancs, barack stb. Kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk.