Kivis, krémes torta
Kivis, krémes torta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csomag piskótatallér - 1 nagy
  • tejföl - 1 pohár
  • tejszín ízű habpor - 1 csomag
  • tej - 1.5 dl
  • porcukor - 10 dekagramm
  • 25 g-os zselatin - 0.5 csomag
  • baracklekvár - 1 darab
  • kivi - 7 darab

Elkészítés:

  1. Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat.
  2. Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát.
  3. A habport verjük fel a 1,5 dl tejjel.
  4. A tejfölt keverjük ki a porcukorral és adjuk hozzá a tejszínt.
  5. A zselatint 3-5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához és keverjük sűrű krémmé.
  6. A kivivel kibélelt tálat felváltva töltsük meg tejszínes, majd korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen.
  7. 4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk. Másnap szeleteljük.