
- timer30 perc
- moodKönnyű
- person1 fő
Hozzávalók:
-
csomag piskótatallér
- 1 nagy
-
tejföl
- 1 pohár
-
tejszín ízű habpor
- 1 csomag
-
tej
- 1.5 dl
-
porcukor
- 10 dekagramm
-
25 g-os zselatin
- 0.5 csomag
-
baracklekvár
- 1 darab
-
kivi
- 7 darab
Elkészítés:
- Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat.
- Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát.
- A habport verjük fel a 1,5 dl tejjel.
- A tejfölt keverjük ki a porcukorral és adjuk hozzá a tejszínt.
- A zselatint 3-5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához és keverjük sűrű krémmé.
- A kivivel kibélelt tálat felváltva töltsük meg tejszínes, majd korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen.
- 4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk. Másnap szeleteljük.