Kivis szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 40 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 egész |
porcukor | 10 dekagramm |
olvasztott méz | 2 evőkanál |
Ráma | 5 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
kakaópor | 2 evőkanál |
A krémhez
tej | 4 dl |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
kivi, turmixolva | 7 darab |
Ráma | 15 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
kivi, apróra vagdosva | 3 darab |
A mázhoz
tojássárgája | 3 darab |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Kivis szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk egyenként és közepes méretű tepsi hátán megsütjük. A kihűlt lapokat megtöltjük. A krémet elkészítjük: a liszttel, a tejjel és a 7db turmixolt kivivel sűrű péppé főzünk, kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük és hozzádolgozzuk a kihűlt krémet. Az apróra vágott kividarabokat lazán belekeverjük és a lapokat megtöltjük. Máz: 3 tojássárgát a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a tészta tetejére simítjuk. A tésztát másnap szeleteljük.