Feltöltve:

Klasszikus aranygaluska

access_alarm 65
cake Nehéz
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Desszertek: Klasszikus aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát dagasztottam. Amikor megkelt ujjnyi vastagra nyújtottam és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A diót és a kristálycukrot összekevertem.

2. lépés

Kivajazott edénybe leraktam a pogácsákat egymás mellé, megszórtam cukros dióval és meglocsoltam olvasztott vajjal. Addig ismételtem a rétegezést amíg el nem fogytak a pogácsák.

3. lépés

Közepesen meleg sütőbe 35 percig sütöttem.

4. lépés

Klasszikus aranygaluska elkészítés 4. lépés képe

Amíg sült elkészítettem a vaníliasodót.
1. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrokat.
2. Apránként felengedjük a tejjel és a tejszínnel, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Számolni kell azzal, hogy álltában is sűrűsödni fog.
3. Tálalás előtt lehűtjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem