Klasszikus macaron
Klasszikus macaron
  • timer75 perc
  • moodNehéz
  • person4 fő

Hozzávalók:

    30-40 darab macaronhoz

    • tojásfehérje 2x55g - 110 gramm
    • kristálycukor - 165 gramm
    • mandulaliszt - 150 gramm
    • porcukor - 150 gramm
    • víz - 50 milliliter
    • piros vagy más színű Dr. Oetker Ételszínezék - darab

    Töltelékhez

    • Fehércsokoládé - 100 gramm
    • tejszín - 50 gramm
    • Rama Vajas Íz - 1 csapott mokkáskanál

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 140 ºC-ra, béleljük ki a sütőlemezt szilikonos sütőpapírral, majd szitáljuk össze a mandulalisztet és a porcukrot.
    2. Ebbe keverjük bele az egyik tojásfehérjét (55g), illetve az ételszínezéket is. Sűrű masszát kapunk.
    3. A másik tojásfehérjét verjük fel 15g cukorral.
    4. A vizet és a 150g cukrot főzzük 116-118 ºC-ig (a cukorhőmérő jó szolgálatot tehet) és óvatosan csurgassuk a felvert tojáshabhoz. Kihűlésig keverjük robotgéppel.
    5. A felvert tojáshabot egy spatulával óvatosan hozzákeverjük a mandulalisztes sűrű masszához. Vigyázzunk, ne keverjük túl. A massza akkor jó, ha nem túl folyós, hanem több adagban esik le a spatuláról.
    6. Töltsük a tésztát habzsákba, és azt függőlegesen tartva, nyomjunk egyforma köröket a szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Ügyeljünk rá, hogy a körök ne legyenek túl közel egymáshoz! Sütés előtt a habzsákból már kinyomott tésztát kb 45 percig állni kell hagyni, amíg kicsit megbőrösödik.
    7. Süssük 140 ºC-os sütőben kb. 14 percig.
    8. A macaronokat tölthetjük lekvárral, de készíthetünk fehércsokoládés tölteléket, melyhez 100 g apróra tört fehércsokoládéra ráöntünk 50 g forró tejszínt. Miután a csoki felolvadt, belekeverjük a margarint és kész is a töltelék!

    Sütéshez