Kókuszcsiga
Hozzávalók
darált keksz | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
kókuszreszelék | 5 dekagramm | |
kakaópor | 4 evőkanál | |
feketekávé | 1 dl | |
rum | 1 dl | |
baracklekvár | 6 evőkanál |
Töltelékhez
liszt | 4 evőkanál | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
kókuszreszelék | 5 dekagramm |
Tetejére
kókuszreszelék | 5 dekagramm |
---|
Desszertek: Kókuszcsiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A kekszet daráld le, majd a puha Ramával, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárra dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőszekrénybe amíg a krém elkészül. Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A Ramát a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el. A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket és mielőtt felszeletelnéd hűtsd le.