Kókuszdió
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
kókuszreszelék | 6 dekagramm | |
barna cukor | 20 dekagramm | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
darált dió | 30 dekagramm | |
keserű kakaópor | 5 dekagramm | |
fél dióbél | 15 mag | |
citrom reszelt héja | ||
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk |
Desszertek: Kókuszdió a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
2
A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvás gombócot készítünk.
3
Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.