Feltöltve:

Kókuszhabos meggyes házikó

120
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

meggy, (kb), idényen kívül fagyasztott, vagy befőtt is lehet1.5 kilogramm

A tésztához

finomliszt55 dekagramm
sütőpor2 csapott mokkáskanál
kristálycukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás1 darab
pohár (150 gramm) tejföl1 kis

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

A kókuszhabhoz

habtejszín (még jobb a növényi tejszín)4 dl
porcukor3 evőkanál
habfixáló1 csomag
kókuszreszelék2 evőkanál

Desszertek: Kókuszhabos meggyes házikó a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral és a hideg Ramával elmorzsoljuk. Ezután a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vastag hengerré formáljuk és nyomban 15 egyforma, nagyjából 7 dkg-os részre vágjuk. Egyenként folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára. Ezalatt a meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, ha fagyasztottból készítjük, akkor azt szoba-hőmérsékleten felengedjük, ha befőttből csináljuk, akkor azt lecsepegtetjük. Egy gyúrólapot meglisztezünk, 1 tésztadarabot ráteszünk. Kb.30x10 cm-es téglalappá nyújtjuk. A felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk (14-15 szem fér el rajta), majd szorosan felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Még 4 tekercset hengergetünk ugyanígy, amiket az előző mellé teszünk és kicsit egymáshoz nyomkodjuk, hogy sütéskor egybekeljenek. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percig sütjük. Ezalatt előkészítjük a maradék 10 tésztát, de ezeket már úgy rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy négyet, aztán hármat, majd kettőt nyomunk egymáshoz és mellé tesszük az egyetlen árván maradtat is. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Megvárjuk amíg az összes tészta kihűl. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, azután hozzáadjuk a habfixálót, majd a kókuszreszeléket is. Gyorsan nekilátunk a házikó összeállításának, mert a hab hamar megszilárdul. Egy nagy, lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát és kókuszhabot simítunk rá. Ügyesen ráillesztjük a négytekercses tésztát és habot simítunk erre is. Így építkezünk, rétegezünk felfelé, amíg a tészta el nem fogy. A maradék kókuszos tejszínt mindkét oldalon rásimítjuk körben a házikóra, majd meleg vízbe mártott evőkanállal megmintázzuk a tetőcserepek helyét is. Jól behűtjük. A tortát forró vízbe mártott késsel, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és így tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem