Kókuszkocka
Hozzávalók
Tészta
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
Ráma | 8 dekagramm | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
méz | 3 evőkanál | |
tej | 2 dl |
Máz
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
tej | 8 evőkanál | |
rum vagy rumaroma | 1 kevés | |
kókuszreszelék | 15 dekagramm |
Desszertek: Kókuszkocka a sok
Elkészítés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A Ramát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, kiborítva hagyjuk az egészet hűlni, majd kockákra vágjuk. A mázhoz simára keverjük a Ramát a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy a rumaromát. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük és kókuszreszelékbe forgatjuk.