Kókuszkrémes linzerdió
Hozzávalók
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 25 dekagramm | |
Ráma | 2 kocka | |
tojás | 2 darab | |
kókuszreszelék | 35 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
tej tortabevonó | 20 dekagramm | |
folpack | 1 darab |
Desszertek: Kókuszkrémes linzerdió a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A sütőporral és a 10 dkg porcukorral elvegyített lisztet deszkára tesszük, majd a halom közepébe mélyedést nyomunk. Az egyik kocka Ramát körben a liszthalom szélére szórjuk. A tojásokat a mélyedésbe ütjük. Hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket és összegyúrjuk. Cipóvá formálva folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Közben a másik kocka Ramát szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk. A hideg tésztamasszából apró darabokat lecsípünk, dió alakú sütőformákba nyomkodjuk és a formákat tepsikbe helyezzük.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a formákban hűlni hagyjuk, végül óvatosan kiborítjuk.
A tejet a maradék kókuszreszelékkel felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A puha Ramát a maradék porcukorral kikeverjük és a tejes, kókuszreszelékes keverékkel krémesre dolgozzuk.
A diólinzerek alját kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
A darabokra tördelt bevonót vízfürdőn megolvasztjuk és a diólinzerek egyik végét a folyékony csokoládéba merítjük. A süteményeket rácsra helyezve száradni hagyjuk.