Feltöltve:

Kókuszkrémtorta

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
tojás1 darab
tej5 dl
méz1 evőkanál
finomliszt20 dekagramm
kókuszreszelék5 dekagramm
porcukor5 dekagramm
hideg víz4 evőkanál
kristálycukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
szódabikarbóna1 teáskanál
keserű kakaópor1 evőkanál
tejcsokoládés tortabevonó10 dekagramm

Desszertek: Kókuszkrémtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A mézes laphoz valókat a liszt kivételével tűzálló tálba rakjuk, és vízgőzön, kevergetve 5 percig főzzük, (bátrabbak közvetlenül a tűzhely lapján is főzhetik, ez kis lángon 2 perc). A tűzről lehúzzuk, a lisztet belekeverjük. A masszából nedves késsel sütőpapírral bélelt tepsire 2 kerek, egyenként 21 cm átmérőjű lapot kenünk.

2

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb.18 percig sütjük. Ha kész, és kihűlt, akkor a 21 cm-es tortakarikát ráillesztjük, a tésztát ezzel kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen.

3

A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc, majd a kanalanként hozzáadott vízzel tovább verjük. A porcukrot hozzáadjuk, a fele liszttel amiben előtte a szódabikarbónát elkevertük, összedolgozzuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, felét az előzőekbe forgatjuk. Ezután kerül bele óvatos mozdulatokkal a többi liszt, majd tojáshab is.

4

Egy nagy tepsit (35x25 cm-eset) sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Ugyanúgy sütjük közepes lánggal, mint a mézes lapot.

5

A krémhez a tejet a liszttel összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt tejes krémet kanalanként hozzáadjuk, a vaníliás cukorral, és a kókuszreszelékkel ízesítjük.

6

A piskótát hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, ezeket lapjában, egyenként elfelezzük. Így 10, egyenként 35x5 cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állítjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskótával is

7

Akkor jó, ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére kenjük, erre kerül a másik mézes lap, majd a torta oldalát a maradékkal körbekenjük. Rövid időre behűtjük, a tetejét olvasztott tejcsokoládés tortabevonóval megkenjük. Körben egy kevés kókuszreszelékkel meghintjük. Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük, ezalatt a mézes lap megpuhul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem