Kókuszos-almás sütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
tojás | 3 darab | |
tej | 1 dl | |
alma | 2 darab | |
finomliszt | 16 dekagramm | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
aprított mandula | 5 dekagramm | |
kristálycukor | 2 evőkanál |
Desszertek: Kókuszos-almás sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral habosra keverjük, ezután a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és a tejjel váltakozva a Ramás krémhez adjuk. Ezután a megtisztított és felkockázott almát keverjük a tésztához.
2
A formát kikenjük Ramával, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk aprított mandulával. Előmelegített sütőben, 190 °C-on kb. 35 percig sütjük. A sütési idő kétharmadánál rászórjuk a cukrot.