Feltöltve:

Kókuszos, ananászos krémes

105
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltéshez

magozott meggybefőtt20 darab
konzervananász20 karika

A mázhoz

étcsokoládé25 dekagramm
Rama Vajas Íz8 dekagramm
víz3 evőkanál

A kókuszos krémhez

kókuszreszelék10 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
vaníliás cukor2 csomag
finomlisztet4 evőkanál
tejet3 dl

A tésztához

tojás8 darab
keserű kakaópor1 evőkanál
finomliszt10 evőkanál
sütőpor1 csomag
hideg víz4 evőkanál
kristálycukor10 evőkanál

A kikenéshez

Rama Vajas Íz2 dekagramm
fólia vagy sütőpapír1 kevés

Desszertek: Kókuszos, ananászos krémes a sok Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kettéosztjuk és az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük.

2

Egy nagy tepsit sütőpapírral, vagy alufóliával kibélelünk és Ramával vékonyan megkenjük. A lecsöpögtetett ananászkarikákat rárakjuk. Közepükre 1-1 szem lecsöpögtetett meggybefőttet rakunk. A gyümölcsre először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá.

3

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, azután gyúrótáblára borítjuk és a fóliát lehúzzuk róla.

4

A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd szüntelenül keverve sűrűre főzzük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt tejes krémet. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a süteményre kenjük. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedhessen rajta.

5

A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túl melegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé, majd a sütemény tetején elsimítjuk.

6

Éles késsel rögvest bejelöljük rajta a későbbi szeletek helyét, praktikus 20 nagy szeletre vágni, így mindenkinek jut egy ananászkarika is, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni.

7

Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem