Feltöltve:

Kókuszos, ananászos krémes

access_alarm 105
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltéshez

magozott meggybefőtt20 darab
konzervananász20 karika

A mázhoz

étcsokoládé25 dekagramm
Rama Vajas Íz8 dekagramm
víz3 evőkanál

A kókuszos krémhez

kókuszreszelék10 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
vaníliás cukor2 csomag
finomlisztet4 evőkanál
tejet3 dl

A tésztához

tojás8 darab
keserű kakaópor1 evőkanál
finomliszt10 evőkanál
sütőpor1 csomag
hideg víz4 evőkanál
kristálycukor10 evőkanál

A kikenéshez

Rama Vajas Íz2 dekagramm
fólia vagy sütőpapír1 kevés

Desszertek: Kókuszos, ananászos krémes a sok Krémes recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kettéosztjuk és az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük.

2. lépés

Egy nagy tepsit sütőpapírral, vagy alufóliával kibélelünk és Ramával vékonyan megkenjük. A lecsöpögtetett ananászkarikákat rárakjuk. Közepükre 1-1 szem lecsöpögtetett meggybefőttet rakunk. A gyümölcsre először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá.

3. lépés

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, azután gyúrótáblára borítjuk és a fóliát lehúzzuk róla.

4. lépés

A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd szüntelenül keverve sűrűre főzzük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt tejes krémet. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a süteményre kenjük. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém egy kicsit megdermedhessen rajta.

5. lépés

A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túl melegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé, majd a sütemény tetején elsimítjuk.

6. lépés

Éles késsel rögvest bejelöljük rajta a későbbi szeletek helyét, praktikus 20 nagy szeletre vágni, így mindenkinek jut egy ananászkarika is, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni.

7. lépés

Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem