Kókuszos csiga
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
Ráma | 20 dekagramm |
élesztő | 2 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
cukor | 1 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
Tetejére
porcukor | 1 darab |
---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
Töltelékhez
tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
kókuszreszelék | 20 dekagramm |
Desszertek: Kókuszos csiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Ezeket összegyúrjuk és késfok vastagságúra kinyújtjuk. A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot és a kókuszreszeléket. A krémmel megkent tésztát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltekerjük. Megsütjük, majd ha kihűlt, vaníliás porcukorba mártjuk.