Kókuszos golyó
Hozzávalók
zsíros tejpor | 360 gramm | |
---|---|---|
kókuszreszelék | 300 gramm | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
kristálycukor | 300 gramm | |
víz | 2 dl | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
mandula | 200 gramm |
Desszertek: Kókuszos golyó a sok Bonbon recept közül.
Elkészítés
1
A mandulát áztassuk forró vízbe néhány percre, majd csepegtessük le. Így már könnyedén lehúzhatjuk róla a héját.
A szemeket sütőben, alacsony hőfokon (kb. 150°C) pirítsuk meg enyhén.
2
A kristálycukorból és vízből főzzünk sűrű cukorszirupot, majd hűtsük langyosra.
3
A puha Rama Vajaz Ízt habosítsuk ki, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a cukorszirupot. Ezután keverjük bele a tejport, a vanillincukrot és a kókuszreszeléket is.
4
Vizes kézzel formázzunk kis golyókat, melyek közepébe tegyünk egy fél mandulaszemet.
Forgassuk meg a kókuszreszelékben.
5
Tegyük félre pihenni legalább egy órára, utána fogyaszthatjuk.