Kókuszos golyó
Kókuszos golyó
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • zsíros tejpor - 360 gramm
  • kókuszreszelék - 300 gramm
  • Rama Vajas Íz - 250 gramm
  • kristálycukor - 300 gramm
  • víz - 2 dl
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • mandula - 200 gramm

Elkészítés:

  1. A mandulát áztassuk forró vízbe néhány percre, majd csepegtessük le. Így már könnyedén lehúzhatjuk róla a héját. A szemeket sütőben, alacsony hőfokon (kb. 150°C) pirítsuk meg enyhén.
  2. A kristálycukorból és vízből főzzünk sűrű cukorszirupot, majd hűtsük langyosra.
  3. A puha Rama Vajaz Ízt habosítsuk ki, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a cukorszirupot. Ezután keverjük bele a tejport, a vanillincukrot és a kókuszreszeléket is.
  4. Vizes kézzel formázzunk kis golyókat, melyek közepébe tegyünk egy fél mandulaszemet. Forgassuk meg a kókuszreszelékben.
  5. Tegyük félre pihenni legalább egy órára, utána fogyaszthatjuk.