Kókuszos habszelet
Hozzávalók
Tésztához
puha Rama | 12 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
tejföl | 1 pohár | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 22 dekagramm |
Habhoz
tojásfehérje | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
kókuszreszelék | 0.5 csomag |
Kenéshez
sárgabaracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Kókuszos habszelet a sok
Elkészítés
1
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a Ramát és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és jól eldolgozzuk benne. Belekeverjük a tejfölt, majd adagonként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Jól összedolgozzuk és Ramával kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. A nyers tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, nem kell félni, nem folyik le a tésztáról. A végén rákanalazzuk a kókuszos habot és lassan, 150-160 fokon sütjük.