Kókuszos-joghurtos muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
kókuszreszelék | 7 dekagramm | |
apróra vágott fehércsokoládé | 5 dekagramm | |
natúr joghurt | 140 gramm | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor egy csipet só | 1 csomag |
Desszertek: Kókuszos-joghurtos muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Keverjük habosra egy tálban a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral.
Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a joghurtot, a kókuszreszeléket, végül a csokoládét. Miután jól elkevertük, adjuk hozzá a sütőporral, és a csipet sóval összekevert lisztet.
Kanalazzuk a masszát papírkapszlival kibélelt muffin sütőformába, vagy szilikon muffin sütőformába.
Süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
18 db muffin lesz belőle.
A fehér, illetve a piros marcipánt porcukor segítségével nyújtsuk ki, 2-3 mm vastagságúra, mint egy tésztát, majd kivágó formákkal alakítsuk a kívánt formára. A marcipánokat egy csepp vízzel tudjuk egymáshoz ragasztani. Ha hűtőszekrénybe tesszük, a porcukor leolvad a marcipánról, és visszakapja eredeti színét.