Kókuszos Kifli
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
szalalkáli | 1 dekagramm | |
kókuszreszelék | 15 dekagramm | |
tej | 5 evőkanál |
Desszertek: Kókuszos Kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A tejet egy kissé megmelegítjük, beletesszük a szalalkálit és feloldjuk. Egy tálban a liszttel elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a szalalkálit, a kókuszreszeléket és összedolgozzuk a tésztát. A fém kifliformákat kikenjük olajjal és megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon világos aranyszínűre sütjük. Amikor megsült, vaníliás porcukorban megforgatjuk, majd a végeiket olvasztott csokoládéban mártjuk.