Kókuszos kocka
Hozzávalók
krem
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 3 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
vaníliás cukor | 4 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm |
Tészta
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tej | 1 kevés |
Kókuszos töltelék
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
kókuszreszelék | 20 dekagramm |
Desszertek: Kókuszos kocka a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell egy pici tejjel lazítjuk a tésztát.
2
Két lapot nyújtunk belőle, az egyiket tepsibe tesszük.
3
A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszt. Ezt a masszát rásimítjuk a tésztára és beborítjuk a másik lappal.
4
Előmelegített sütőben 200 fokon, 20-25 percig sütjük. Sütés előtt egy villával szurkáljuk meg a tetejét.
5
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
6
A Ramátt habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. Megkenjük a tetejét vele, megvárjuk még jól lehűt és szeleteljük.