Kókuszos kuglóf
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 30 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
liszt | 60 dekagramm | |
kókuszreszelék | 40 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
élesztő | 3 dekagramm | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Kókuszos kuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
A töltelékhez a Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, rumot és végül a kókuszreszeléket.
Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A megkelt élesztőt beleöntjük az átszitált lisztbe.
Felolvasztjuk a Ramát, beletesszük a cukrot, a langyos tejet, rumot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, sót és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszthez és a tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kelesztés nélkül 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tésztán egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd óvatosan feltekerjük.
A kuglófformát Ramával jól kikenjük és megszórjuk morzsával. A tésztát koszorú alakban a formába tesszük és legalább 2 órát, vagy egy egész éjszakát kelesztjük.
175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. A kissé kihűlt tésztát kifordítjuk a gyúródeszkára, tálra tesszük és megszórjuk porcukorral.