Kókuszos-meggyes süti
Kókuszos-meggyes süti
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • kókuszreszelék - 1 darab

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • tej - 2 dl
    • olaj - 1 dl
    • liszt - 30 dekagramm
    • cukor - 30 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 5 dekagramm

    A krémhez

    • kókuszos pudingpor - 2 csomag
    • tej - 0.8 dl
    • margarin - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • habtejszín - 3 dl
    • magozott meggy - 1 pohár

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta felét beleöntjük. 175 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük az első lapot. Ugyanígy megsütjük a tészta másik felét is. Így két lapunk lesz.
    2. A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingos krémbe keverjük.
    3. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a meggyet.
    4. Az egyik tészta tetejére kenjük a meggyes krémet, erre ráfektetjük a másik tésztát, majd rákenjük a krém másik felét. Tetejére kókuszreszeléket szórunk.