Kókuszos, mézes zserbó
Hozzávalók
Tészta
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
méz | 2 evőkanál | |
liszt | 40 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Töltelék
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
liszt | 5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm | |
baracklekvár a lapok kenéséhez | 1 üvegcse |
Desszertek: Kókuszos, mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A tojást, a cukrot, a mézet és a Ramát gőz felett 5 percig főzzük. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
2
A lisztes krémet felfőzzük és még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. A cukrot kikeverjük a Ramával és ezt is hozzákeverjük. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd befedjük a másik lappal. Erre jön a kókuszos krém, ezt pedig befedjük a harmadik lappal, végül csokival leöntjük a tetejét.