Feltöltve:

Kókuszos, mézes zserbó

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás2 darab
cukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
méz2 evőkanál
liszt40 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál

A töltelékhez

porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej5 dl
liszt5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
kókuszreszelék10 dekagramm
baracklekvár1 kevés

A tetejére

csokimáz1 darab

Desszertek: Kókuszos, mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

A tojást, a cukrot, a mézet és a Ramát gőz fölött 5 percig főzzük. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.

2

A töltelékhez a Ramát a porcukorral habosra keverjük. A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk amíg kihűl és kanalanként a cukros Ramához keverjük.

3

Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a következő lapot, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott étcsokoládés tortabevonót, vagy csokimázat teszünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem