Kókuszos, mézes zserbó
Desszertek: Kókuszos, mézes zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A tojást, a cukrot, a mézet és a Ramát gőz fölött 5 percig főzzük. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.
2
A töltelékhez a Ramát a porcukorral habosra keverjük. A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk amíg kihűl és kanalanként a cukros Ramához keverjük.
3
Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a következő lapot, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott étcsokoládés tortabevonót, vagy csokimázat teszünk.