Kókuszos, mézes zserbó
Kókuszos, mézes zserbó
  • timer130 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 2 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • méz - 2 evőkanál
    • liszt - 40 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál

    Töltelék

    • tej - 0.5 liter
    • cukor - 20 dekagramm
    • liszt - 5 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kókuszreszelék - 10 dekagramm
    • baracklekvár a lapok kenéséhez - 1 üvegcse

    Elkészítés:

    1. A tojást, a cukrot, a mézet és a Ramát gőz felett 5 percig főzzük. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
    2. A lisztes krémet felfőzzük és még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. A cukrot kikeverjük a Ramával és ezt is hozzákeverjük. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd befedjük a másik lappal. Erre jön a kókuszos krém, ezt pedig befedjük a harmadik lappal, végül csokival leöntjük a tetejét.