Kókuszos nyuszis keksz
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 300 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 100 gramm | |
Rama Vajas Íz | 200 gramm | |
tojás | 1 darab | |
kókuszreszelék | 100 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
natúr joghurt | 1 dl |
A díszítéshez
Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza | ||
---|---|---|
Dr. Oetker Ételszínezék piros és kék |
Sütéshez
Sütési idő | 100 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélel tepsi |
Desszertek: Kókuszos nyuszis keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.
Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojást, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot, végül a kókuszreszeléket.
Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tetszés szerinti formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz. Hagyjuk őket a papíron kihűlni.
A fondant gyúrjuk/színezzük be az ételfestékkel, majd műanyag fólia között, vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki, vonjuk be vele a kekszeket, majd a képen látható módon díszítsük fel.
Tipp: Díszítés után egy sima és egy díszített kekszet lekvárral össze is ragaszthatunk, így fele annyit kell csak díszítenünk.