Kókuszos nyuszis keksz
Kókuszos nyuszis keksz
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 300 gramm
    • porcukor - 100 gramm
    • Rama Vajas Íz - 200 gramm
    • tojás - 1 darab
    • kókuszreszelék - 100 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • natúr joghurt - 1 dl

    A díszítéshez

    • Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza - darab
    • Dr. Oetker Ételszínezék piros és kék - darab

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra.
    2. Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tojást, keverjük habosra, majd keverjük hozzá a többi száraz alapanyagot, végül a kókuszreszeléket.
    3. Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle tetszés szerinti formákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük kb. 8-10 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz. Hagyjuk őket a papíron kihűlni.
    4. A fondant gyúrjuk/színezzük be az ételfestékkel, majd műanyag fólia között, vagy porcukor segítségével nyújtsuk ki, vonjuk be vele a kekszeket, majd a képen látható módon díszítsük fel.Tipp: Díszítés után egy sima és egy díszített kekszet lekvárral össze is ragaszthatunk, így fele annyit kell csak díszítenünk.

    Sütéshez