Kókuszos pálmalevél
Kókuszos pálmalevél
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 2 dekagramm
    • finomliszt - 1 púpos evőkanál

    A tetejére

    • kisebb tojás - 1 darab
    • kristálycukor - 2.5 evőkanál

    A tésztához

    • tej - 1 dl
    • kristálycukor - 1 teáskanál
    • élesztő - 3 dekagramm
    • finomliszt - 40 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab

    A tészta nyújtásához

    • finomliszt - 1 darab

    A kókuszos krémhez

    • tojásfehérje - 3 darab
    • kristálycukor - 25 dekagramm
    • kókuszreszelék - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Egy kiskanállal elkeverjük és meleg helyen kb.15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával és a tejes élesztővel összegyúrjuk.
    2. Zsíros tészta lesz belőle, ami azért elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Ezalatt megkel, bár nem nő a duplájára, mint egy hagyományos kelt tészta.
    3. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszt is.
    4. A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon 50x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kókuszos habot egyenletesen rásimítjuk, majd a tésztát alulról is, felülről is a közepéig feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagon felszeleteljük és Ramával kikent, meglisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
    5. Felvert tojással megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20-22 perc alatt megsütjük.