Kókuszos piskótatekercs
Hozzávalók
Piskótához
nagyobb tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 6 evőkanál | |
liszt | 5 evőkanál | |
cukrozatlan kakaópor | 2 evőkanál |
Krémhez
étkezési keményítő | 4 evőkanál | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
Ráma | 12 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kókuszreszelék | 15 dekagramm |
Desszertek: Kókuszos piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A piskótához a lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojások fehérjéjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és végül - amikor már kemény a hab - hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporos lisztet. Egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 12 perc alatt. A megsült piskótát 2-3 percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhára terítjük és azzal együtt feltekerjük a piskótát és kihűtjük. A krémhez a keményítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A krémmel megtöltjük a kihűlt piskótatekercset úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből, amit a töltött piskótára kenünk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Néhány órát hűtjük, majd szeletelhetjük.