Feltöltve:

Kókuszos resztelt

80
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A tetejére

sárgabaracklekvár25 dekagramm
mazsola5 dekagramm
tojásfehérje10 csapott mokkáskanál
kristálycukor30 dekagramm
kókuszreszelék10 dekagramm
finomliszt5 dekagramm

A tésztához

Ráma20 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
tojássárgája2 darab
reszelt citromhéj1 teáskanál
porcukor10 dekagramm

Desszertek: Kókuszos resztelt a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A hideg Ramát a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és egy Ramával kikent 35x20 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Ha nincs ekkora tepsink, akkor nagy tepsibe is tehetjük, de ne nyújtsuk ebben sem nagyobbra a tésztát, mert túl vékony lesz.

2

Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl.

3

Közben egy kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, megkenjük vele a tésztát és rászórjuk a mazsolát.

4

A tojásfehérjét a cukorral és a kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Nem kell felverni a fehérjét. Folyton kevergetve felforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet.

5

A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük és elsimítjuk. A sütőbe visszatoljuk és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem