Elsőnek a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Picit elveszünk belőle és ezzel kikeverjük a lisztet, majd kevés tejben feloldjuk a zselatint. Amikor a tej felforrt, belekeverjük a tejjel elkevert lisztet, a vaníliás cukrot és megfőzzük, majd ha sűrűsödik, belekeverjük a kókuszt, valamint a feloldott zselatint.
Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére is hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a Ramát tegyük egy edénybe, majd 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal kifordítjuk.