Kókuszos rúd
Kókuszos rúd
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Kókuszos részhez

    • tej - 5 dl
    • cukor - 5 evőkanál
    • liszt - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kókuszreszelék - 20 dekagramm
    • étkezési zselatin - 2 teáskanál

    Kakaós részhez

    • keksz - 40 dekagramm
    • víz - 1.7 dl
    • porcukor - 15 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • Ráma - 20 dekagramm
    • rum, vagy rumaroma - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Elsőnek a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Picit elveszünk belőle és ezzel kikeverjük a lisztet, majd kevés tejben feloldjuk a zselatint. Amikor a tej felforrt, belekeverjük a tejjel elkevert lisztet, a vaníliás cukrot és megfőzzük, majd ha sűrűsödik, belekeverjük a kókuszt, valamint a feloldott zselatint.
    2. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére is hagyjunk.
    3. Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a Ramát tegyük egy edénybe, majd 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el a keksszel.
    4. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal kifordítjuk.