Kókuszos süti
Hozzávalók
cukor | 40 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
kanál kakaó | 4 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm |
A kókuszos réteghez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
kókuszreszelék | 20 dekagramm | |
kókuszreszelék a szóráshoz | 5 dekagramm |
A kakaós rétehez
háztartási keksz | 50 pohár | |
---|---|---|
cukrozatlan kakaópor | 4 evőkanál | |
rum vagy rumaroma | 1.5 dl | |
porcukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Kókuszos süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Egy másik tálban a Ramát habosra keverjük a porcukorral. Akkor jó, ha a Rama kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk és már nem ropog fogunk alatt a cukor. Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket. Nyújtódeszkára folpackot terítünk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától. A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastag, téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik kakaós lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtés után szeleteljük.