Kókuszos süti
Kókuszos süti
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A kókuszos réteghez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 30 dekagramm
    • kókuszreszelék + 5 dkg a szóráshoz (kb) - 20 dekagramm

    Eszközigény

    • közepes méretű keverőtál és folpack, különböző kiszúró formák - 2 darab

    A kakaós réteghez

    • háztartási keksz - 50 pohár
    • cukrozatlan kakaópor - 4 evőkanál
    • rumaroma - 1.2 dl
    • porcukor - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
    2. Egy másik tálban a margarint habosra keverjük a porcukorral - akkor jó, ha a margarin kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket.
    3. Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától.
    4. A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
    5. Ha ragadna, hűtőbe tesszük. (Célszerű egy nappal korábban összeállítani a rétegeket, lehűteni és csak másnap kiszaggatni.) Egy szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk.Célszerű korábban összeállítani a lapokat és egy éjszakát hűteni.