Kókuszos szelet
Kókuszos szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • tojássárgája - 12 darab
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 7 dl
    • Ráma - 37 dekagramm
    • porcukor - 30 dekagramm
    • vaniliaaroma - 1 kevés

    Tésztához

    • tojásfehérje - 12 darab
    • kristálycukor - 30 dekagramm
    • kókuszreszelék - 30 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta egyharmadát rákenjük. Így a kikevert tésztából 150 fokon három lapot sütünk. ügyeljünk, hogy nagyon ne barnuljanak.
    2. A krémhez a tojássárgát a pudingporral és egy kevés tejjel jól kikeverjük és a felforralt tejhez öntjük. Folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük, végül kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojásos-pudingos főzetet, a vanília aromát és az egészet egy sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze.
    3. A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is hagyunk belőle, majd kókuszreszelékkel megszórjuk és mogyoróval díszítjük.