Kókuszos szelet
Hozzávalók
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 4 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
hideg víz | 1 dl | |
sütőpor | 1 csomag |
Töltelék
tejszín | 2.5 dl | |
---|---|---|
kókuszreszelék | 20 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm |
Máz
csoki | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
tej | 5 evőkanál |
Desszertek: Kókuszos szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjéket felverem, majd a tojássárgájákat a cukorral és a vízzel is hozzákeverem. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kakaót. A fehérjét és a sárgáját összekeverjük ügyelve arra, hogy a fehérje habot ne törjük nagyon meg. A tepsit Ramával kikenjük, beleöntjük a tésztánkat és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Töltelék: a tejszínhabport felverem a cukorral és utána beleteszem a kókuszreszeléket. Csokimáz jön a tetejére. Általában én a csokit, a Ramát és a tejet beleteszem egy kis tálba, majd a tűzre teszem. A legkisebb lángon addig kevergetem, amíg sűrűsödik és szép fényes nem lesz a máz, nem márványos. Ezt úgy lehet legjobban elérni, hogyha mint a csoki készítésnél, gyakran keverem és kicsit megemelem a kanalat kevergetés közben. Ez a sütemény akár tortaként is elkészíthető.