Kókuszos szelet
Hozzávalók
Tészta
porcukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 25 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaó | 1 evőkanál |
Kókuszos töltelék
tojásfehérje keményre vert habja | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
kókuszreszelék | 25 dekagramm |
Sárga krém
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 3 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
étcsoki tortabevonó a tetejére | 1 darab |
Desszertek: Kókuszos szelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat és összegyúrjuk, majd két lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, kilisztezett közepes tepsibe fektetjük. A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot és ráöntjük a tésztára. Erre jön a tészta másik fele és előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztára jön a sárga krém. Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgát és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert Ramával. Tetejét tortabevonóval bevonjuk.