Kókuszos túrókocka
Hozzávalók
kétszersült | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
natúr, tejszínes krémtúró | 60 dekagramm | |
tejföl | 5 dl | |
lime vagy 1 db citrom leve | 1 darab | |
kókusztej (konzerv) | 4 dl | |
cukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tojás | 8 darab | |
liszt | 2 evőkanál | |
étkezési keményítő | 5 dekagramm | |
lime vagy 4 db kis, zöldhéjú citrom | 4 darab |
Desszertek: Kókuszos túrókocka a sok
Elkészítés
A kétszersültet nejlonzacskóba tesszük, majd a zacskó száját összegumizzuk, és tartalmát sodrófával összetörjük. A morzsát a megolvasztott Ramába dolgozzuk, és a masszát 32x39 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A krémtúrót a tejföllel, a lime levével, a kókusztejjel, és a kétféle cukorral addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát a Ramás morzsalapra simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 10 percig sütjük, majd a sütőt 150 fokra lekapcsoljuk, és a tortalapot további, kb. 40 perc alatt, készre sütjük. A kikapcsolt sütőben 10-15 percig pihentetjük, végül kivesszük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A 4 limeot vékonyra felkarikázunk, és a süteménykockákra tesszük.