Feltöltve:

Kókuszos citromtorta

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
kókuszos müzliszelet22.5 dekagramm
színtelen zselatin24 gramm
tojássárgája3 darab
cukor12.5 dekagramm
joghurt5 dl
citrom reszelt héja és leve1 darab
tejszín4 dl
kókuszreszelék1 dekagramm

A díszítéshez

tetszés szerint kókuszos müzliszelet1 csokor
citromhéj1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát megolvasztjuk, majd kissé kihűtjük. A kókuszos müzliszeleteket nejlonzacskóban, sodrófával finomra összetörjük, és az olvasztott Ramával alaposan összekeverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízzel elkeverjük. A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük. A joghurtot a citrom lereszelt héjával, és a kinyomott levével ízesítjük, majd a krémbe vegyítjük. Az alacsony hőfokon feloldott zselatint 3 evőkanál krémmel elkeverjük, a maradék krémbe dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. A tejszínből 2 dl-t felverünk. A habot a dermedő krémbe forgatjuk, és a morzsalapra simítjuk. A tortát legalább 4 órára hűtőbe állítjuk. Serpenyőben a kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A maradék tejszínt is felverjük. A karimát eltávolítjuk, és a habot lazán a torta tetejére simítjuk. A kókuszreszelékkel meghintve hűtőbe tesszük. A müzliszeletekből vágott háromszögeket a habsipkába szurkáljuk. Végül a tortát spirálisan levágott citromhéjjal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 65"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 190"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 25"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem