Kólás-kakaós muffin
Kólás-kakaós muffin
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • barnacukor - 12 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • liszt - 15 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 2 kávéskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • nem diétás kóla - 2.5 dl
  • kezeletlen citrom reszelt héja, vagy egy mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
  • holland kakaópor - 1.5 evőkanál

Kólás-kakaós bevonat

  • holland kakaópor - 1 evőkanál
  • cukor - 12 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • nem diétás kóla - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
  2. Keverjük jól össze a kimért lisztet a sütőporral, a sóval és a citromhéjjal. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a barnacukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat és az átszitált kakaóport. Fokozatosan adjuk hozzá az elkevert lisztet. Folyamatos keverés mellett a kóla segítségével alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük tűpróbáig, kb. 17-20 percig. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Mérettől függően kb. 12 muffin lesz belőle.
  3. Alacsony hőfokon, egy kis nyeles edényben melegítsük össze a Rama Vajas Ízt a cukorral, az átszitált kakaóporral és a kólával. Pár perc kevergetés után, amikor a cukor már jól elolvadt, vegyük le a bevonatot a tűzről, várjuk meg, amíg lehűl, és kicsit megszilárdul, majd csorgassuk a muffinok tetejére. Díszítsük őket szórócukorral, rövidre vágott, vastagabb, színes szívószállal.