Feltöltve:

Köles gombócok

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

köles15 dekagramm
szójatej0.5 liter
Ráma2 evőkanál
gyümölcscukor, vagy nádcukor20 dekagramm
búzadara6 dekagramm
szójajoghurt1.5 dl
citrom1 darab
1 csipetnyi
zsemlemorzsa1 darab
olaj1 darab

Desszertek: Köles gombócok a sok

Elkészítés

1

A kölest előző este beáztatjuk annyi vízbe, hogy bőven ellepje.

2

A szójatejet feltesszük melegedni, majd hozzátesszük a leszűrt és beáztatott kölest, nádcukrot, sót. Kevergetve addig főzzük, amíg majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a darát és a Ramát, a szójajoghurtot, majd készre főzzük. 2-3 percig hagyjuk forrni, folyamatosan keverjük. Sűrű kását kapunk a végén. Letakarva félretesszük hűlni, ezalatt elkészítjük a zsemlemorzsát. Kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

3

Amikor kéz-meleg a köles, belekeverjük a citrom levét és kevés reszelt citrom héjat. A formálható állagú kölesből gombócokat készítünk és megforgatjuk a morzsában.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem