Könnyű és gyors gyümölcstorta
Desszertek: Könnyű és gyors gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.
Elkészítés
A 4 tojást feltörjük, elkülönítjük a sárgáját. A fehérjéhez hozzáadjuk a 4 kanál cukrot és robotgéppel kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Hullámos szélű, előre kikent 28 cm- es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrű péppé főzzük. Egyenesen a megfordított tortalapunkra öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Az almát és a körtét magházaitól megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A narancsot és a banánt szintén meghámozzuk és felkarikázzuk, a narancskarikákat, ha nagyok, kettévágjuk.
Ízlés szerint elrendezzük a gyümölcsöket a tortán és a tortazselés zacskón lévő recept szerint elkészített tortazselével leöntjük. 1/2 órára hűtőbe rakjuk, majd a keményre felvert tejszínhabbal díszítjük.