Könnyű gyümölcskenyér
Hozzávalók
Ráma | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
aszalt gyümölcs | 20 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
apróra vágott dió, mogyoró, vagy mandula | 5 dekagramm | |
darabolt étcsokoládé | 5 dekagramm | |
rum, vagy rum aroma | 2 evőkanál |
Desszertek: Könnyű gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.
Elkészítés
1
A szárított gyümölcsöket vágjuk apró darabokra, keverjük össze a mazsolával, a dióval, és locsoljuk meg a rummal. A Ramát keverjük habosra a cukorral és az 5 tojással. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a lereszelt citromhéjjal, majd adjuk a Ramás masszához. Az aszalt gyümölcsökre szórjunk 2 evőkanál lisztet, és jól forgassuk bele, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek le a tészta aljára. Keverjük bele a gyümölcsöket a tésztába. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 40-45 percig.